Postignuća


 

  1. godine odrasla sekcija nastupa u natjecateljskom dijelu 7. Županijske smotre folklora u Ivancu te je u konkurenciji od šest KUD-ova odabran za predstavnika Varaždinske županije na Državnoj smotri u Čakovcu. To je najveći uspjeh KUD-a „Salinovec“ koji mu je otvorio vrata u svijetu folklora.

  1. godine odrasla sekcija nastupa na Županijskoj smotri koreografiranog i izvornog folklora u Varaždinskim toplicama te je odabrana za predstavnika Varaždinske županije na Državnoj smotri u Karlovcu.

  1. godine održana je 3. Međunarodna smotra dječjeg folklora u Ivancu na kojoj su, uz dječju sekciju KUD-a „Salinovec“, sudjelovala i društva iz Slovačke, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Markuševca, Otočca i Margečana.

  1. godine odrasla sekcija nastupa na Županijskoj smotri folklora u Novom Marofu i osvaja prvo mjesto u kategoriji izvornog folklora , a time i priliku predstavljati Varaždinsku županiju na Državnoj smotri folklora u Koprivnici.

KUD gostuje na brojnim manifestacijama koje se odvijaju na području Republike Hrvatske, ali i šire.  Neke od njih su: „Zeljerijada“ u Vidovcu, „Margetje u Margečanu“, „Anino“ u Beletincu, „Šlingani dani“ u Jalžabetu, „Tak se negda pri nami delale“ u Gotalovcu, „Molvarski dan“i u Molvama, „Naša Poljana“ u Sloveniji, godišnji „Etno sajam“ kod Ptuja. Osim toga, KUD se 2010. godine predstavio u Poljskoj te je iste godine ugostio KUD „Solec“ iz Poljske.

KUD sudjeluje na manifestaciji „Dani grada Ivanca“ i to kao organizator folklornih večeri u znaku glazbe i plesa. Važno je spomenuti najzanimljiviji dio večeri, reviju spodnjeg veša na kojoj pozornicom prošeću članovi i članice KUD-a  odjeveni u donje rublje koje su oblačile žene i muškarci ivanečkoga kraja. Osim toga, KUD je stalan gost „Ivanečkog fašnika“, „Uskrsnog sajma“ i „Božićnog sajma“. Svake godine prije Božića, KUD organizira „Božićni koncert“ na kojem sudjeluju KUD- ovi iz Hrvatske, ali i šire. Koncert je poseban po tome što, osim glazbe i plesa, prikazuje i običaje vezane uz kićenje bora i slično.